Inget Bulgarien.

Jag är helt exalterad. Jag och mimmi, min fina vän var igår inne på resebyrån ticket i Hässleholm för andra gången. I hopp om att inte samma idiotiska tjej skulle jobba där igår igen. Men vi hade tur, vi fick snacka med en skön snubbe istället. Vi letade massvis av bulgarien resor, men alla låg på över fem tusen. så helt plötsligt frågar mimzan ad de kostar och åka till Alanya istället. Svaret blav att vi skulle komma undan billigare och där var endast två platser kvar. Så helt plötsligt, som en impulsgrej bokade vi en resa till Alanya istället. Vi åker den första augusti och jag kan knappt bärga mig. Shit så nervös jag är! Men det ska bli så jäkla roligt. Jag längtar verkligen vill jag lova!

Hur har då min helg varit? Vilket jag anser är lite mer ointressant i nuläget. Den har iallfall varit bra, den har spenderats med dom jag tycker om allra mest, plus några nya ansikten. Alltid trevligt. Trött och täppt i näsan är jag, men det botar jag med lite tacos om sisådär en och en halv timme. Sen blir det dags för löshår igen för min del, det ser jag framemot, att få känna mig snäppet snyggare igen!



älskade löshår.


Hoppat av.

Okej då. Jag har gått upp två av dom kilona igen. Men dte var ju väldigt väntat. Igår åkte jag till helsingborg för att spendera kvällen & natten där. En helvetes natt säger jag bara, så jag vaknade inte ordentligt förrens kl 13 idag. Då jag gick in i duschen, lockade håret och grejjade. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer ännu, men jag antar att jag kommer träffa amandis och mimzan lite iallfall. Sen kankse jag sover hos david, vi får se.

Jag kan iallfall glatt säga att jag nu slipper klass OP1 föralltid, jag har hoppt av skolan och ska nu praktisera hos min mamma de ista veckorna fram till sommarlovet. Sen blir dte förhoppningsvis frisör i helsingorg efter sommaren. Men dte är länge till dess, jag coh mimmi ska jag till bulgarien innan det är dags! Riktigt skönt och slippa alla läxor iallfall! Jag ev tatt ni är lite avundsjuka.

Puss, och trevlig helg!

-4,5

Det finns en sak jag faktiskt gillar med att vara riktigt sjuk. Att man inte äter. vilket resulterar i att jag har gått ner 4,5kg på ca en vecka. (efter dagens matintag har jag nog gått upp allt igen)

Min helg har varit bra om ni nu undrar det, trots att jag har haft feber hela helgen. Ikväll ska jag mysa i soffan med min mamma! (vad ger jag mig in på?)

Bättre helguppdatering kommer, när jag känner för det. alltså inte i nuläget.

Puss.

Fika

För ett par timmar sen så var det fika för hela familjen, till och med min syster var på besök. Men nej, jag fick ingen fika. Pappa hade ju bara köpt fem wienerbröd! Snällt va? Men nej, jag klarade mig faktiskt, tro det eller ej, väldigt bra utan det. 

Mitt knarkande va halstabletter fortsätter & jag har en tråkig fredag framför mig..

Krönika

Fråga mig inte varför, men jag publicerar min krönika här nu. Jag antar att jag behöver kritik. 

__________________________________________

När ska folk sluta våldta?

Den blonda, snygga tjejen med perfekt hy och vackert ansikte, blir påsatt inne på den lilla toaletten på en klubb i Stockholm emot sin vilja.

 

Den något för berusade 15 åriga tjejen med djupblå ögon blir påsatt på sin kompis toalett på en fest, emot sin egen vilja.

 

Sen när blev det tillåtet att ge sig på en oskyldig tjej utan tjejens tillstånd? Det har aldrig varit tillåtet, men ändå så stöter vi på folk som drabbas av det allt för ofta. Då ställer jag frågan som nog jämt kommer kvarstå, varför? Varför ska vi kvinnor behöva gå ut och veta att det kan vara vår tur nästa gång? Varför ska vi behöva tänka på vad vi ska ha för kläder?

 

Det värsta av allt tycker jag är att tjejer ofta lägger skulden på sig själva. Att det var deras fel att dem blev sexuellt utnyttjade, att dom bar fel tröja, för kort kjol. Eller helt enkelt för höga klackar. När ska vi tjejer sluta lägga skulden på oss själva och inse att vi faktiskt, ska få lov att klä oss precis hur vi vill utan att en kille överhuvudtaget ska komma med sin hand längs din stjärt och försöka röra vid dig. Sen när blev det killars rätt att tafsa på oss tjejer för att vi har bara ben?

 

Orsaken till att allt fler kvinnor inte vågar anmäla våldtäktsmannen beror också på just detta. Att kvinnor skyller på sig själva tänker tanken ”men hade jag aldrig haft den där kjolen hade det ju aldrig hänt”. Eller, ”jag får skylla mig själv som gick klädd sådär”. Det är aldrig någonsin en kvinnas fel att den blir våldtagen av en annan man. Säger man nej så menar man nej. Det finns inget med dom tre bokstäverna som inte en enda människa förstår. Men ändå, så verkar folk ha svårt att lyssna och lämna tjejen ifred? 

 

Det finns nog en orsak till varför många tjejer väljer att inte anmäla trots att dom har blivit skadade för livet. Dom är medvetna om hur lite polisen gör åt sådana här saker, så länge man inte har starka bevis eller liknande, så kan den svenska polisen inte göra någonting. Då läggs åtalet bara ner. Är det rätt? Att en tjej som har blivit så skadad och kränkt ska gå med det hela livet och veta att den som skadade henne så inte har fått något straff tillbaka, inte ens en liten summa böter, eller minsta lilla samhällstjänst. Att veta att den som orsakade denna skada kommer gå fri livet ut och ha möjlighet att utsätta fler tjejer för samma sak.

 

En kvinna ska kunna välja hur hon tar sig hem efter en utekväll. Hon ska kunna ta tunnelbana, åka tåg, buss, taxi. En kvinna ska även kunna gå hem utan att vara rädd att hon är förföljd eller ska bli påhoppad. En kvinna ska inte behöva ha speciella tider för hemkomst för att ”akta sig” för våldtäktsmännen. En kvinna ska kunna leva ett normalt liv utan att känna rädsla, utan att kunna bli utsatt för sexuella övergrepp. En kvinna ska kunna klä sig precis hur hon vill. För det har hon rätt till. Herregud, vi lever på 2000-talet, hur är det egentligen med jämställdheten?

 

Hur vill vi egentligen att den blonda, snygga tjejen med perfekt hy ska bli behandlad? Den något för berusade 15-åringen med djupblå ögon, hur ska hon bli behandlad?

 

En sak som vi förhoppningsvis är enade om är att ingen av dem, och ingen annan heller, ska bli ett offer för en våldtäktsman.


Ingenrubrik.

Godmorgon på er!
Säger jag när klokcna är 12 minuter över 12 (knackar tre hysteriska slag på klockan) Som ni säkert förstår så är jag hemma idag också, känner mig faktiskt inte alls bättre än igår. Det är väl typiskt att man ska bli sjuk nu när man behöver vara frisk som mest? Aja, livet är bra orättvist. 

Idag ska jag nog inte göra mycket alls, plugga idag igen, vilket får mig på hyfsat dåligt humör. Jag ska även fortsätta på samma spår gällande mina halstabletter idag eftersom halsen nästan gör mer ont idag. Sen hade jag ju behövt ta mig en dusch också, det tror ni väl ändå jag ska hinna med?

Sen måste jag bara säga att jag älskar Lindsey Lohans utseende i filmen Mean girls. Varför har hon numera förstört sig själv? Det kan man undra. 



.

Min kväll kommen spenderas tillsammans med sängen & min påse med vicks blå. Det låter lockande ellerhur?
Men, ni når mig alltid via mobilen, det vet ni.

Puss!



Ja, jag är sjuk!

Hej på er!
Kan ni tänka er att jag idag är sjuk? Jag som i princip aldrig är sjuk, är nu hemma och svettas konstant, kan knappt prata på grund av min hals & har sprängande huvudvärk.  Men ja, det är väl min tur att va sjuk lite nu! 

Fast det finns ju en possitiv sak i allt det tråkiga, att jag slapp skriva mitt prov om cirkulationen idag, för det hade ju som jag nämnde igår inte gått särskilt bra. Nu får jag väl göra det senare antar jag. Kanske borde plugga så jag kan göra prove på fredag, så jag har det avklarat liksom?

Nej, får väl försöka ta tag i pluggandet, trots att det inte låter alls lockande.  Kanske borde äta frukost också, klockan börjar ju närma sig halv 2?



Medverka i TV

Fick precis redapå att min syster ska medverka i tv. I Programmet "Vem vet mest" på SVT. inspelningen sker den 16 juni och hon får självklart resan dit & hem betalt, möjligtvis boende också om inspelningen drar ut på tiden. 

Då vet jag vad jag och mamma kan göra den 16 juni. Ja, exakt. Åka till stockholm!

-

det där med pluggandet går ju inte allt för bra. Pluggtips tack?

Dubbelavsnitt och plugg hela dagen.

Hej bloggen!
Eftersom jag inte riktigt har fått tillbaka mina bloggläsare sen innan jag var i Egypten så får jag väl försöka kämpa extra mycket för att lyckas med det. 

Idag har dte hänt både bra och dåliga saker vill jag lova, det hela började med att jag vaknade med 38 graders feber imorse men det slutade med att jag gick till skolan iallfall, dock endast för en anledning. För att få reda på mitt betyg på mitt muntliga anförande jag gjorde innan lovet, betyget piggade upp mig något eftersom jag fick MVG på det! Trots mitt MVG så orkade jag inte vara kvar i skolan pga min feber så jag gick och åt med mamma på graffitti sen åktej ag hem och somnadei  soffan i nån timme. Oups, inte bra det då blir det svårare att somna ikväll. Fast jag är ju som bekant rätt bra på att somna.

Idag blir dte inte mycket tid över till annat. Jag har ett strot prov på 26 sidor imorgon, som jag i princip har läst igenom en halv gång. Här lär inte bli fler MVG inte. Så jag lär väl få ta tag i det så gott dte bara går, fast sen får vi ju inte glömma att det är tisdag idag och tisdagar innebär DH kl nio på kanal fem, inte nog med det idag sitter jag bänkad två timmar istället för en. Ja, jag gillar när dte är dubbelavsnitt!

Nu ska jag alldeles strax äta middag med min familj, sen är det väl bara att återgå till min medicinsk grundkurs bok, som ligger så snällt och väntar på mig i sängen. Är ni inte alldeles för upptagna så skulle några uppiggande sms under mina kommande pluggtimmar absolut inte sitta fel. 

Sen får vi ju inte glömma och gratulera Sara på hennes 17års dag idag! Grattis hjärtat! 



Slut på olja och sorbeglass!

Vilken måndag asså. Inte riktigt som alla dagar måste jag säga. Både jag och mimmi bar ute & övningskörde och då plötsligt börjar det ryka ur mammas bil. vi ringer såklart mimmi direkt & hennes mamma och mimmi kommer åkandes. Då var oljan det var slut på. Så det var bara för do mtvå och åka in till stan och köpa ny olja, mamma och mimms mamma alltså. Så då får jag och mimmi uppgift att passa gamla bettan mitt ute i ingenmans land. Det var nästan ett äventyr i sig.

Jag var faktiskt nästan grym på att köra idag (lägg märke till att jag skrev nästan), snart vågr jag faktiskt ge mig ut på vägarna och överge åhusfältet, för gott. Eller så länge jag inte tappar mig ordentligt.

ikväll händer noginte så mycket, blir väl att jag kollar på filmen på fyran med annika och äter sorbeglass. Fast dte är faktiskt inteh elt fel för att vara en måndag kväll denna annadagpåsk. 

Sköt om er!

Grattis pappsen

Jag får ju absolut inte glömma att gratulera min far som idag kom tvåa på NM i Finland! Ett stort grattis till honom.

Sjuka familjen

Okej, det blev singstar också. Men det blir det alltid! Och vi är nog inte riktigt friska heller, men det hör väl till?


God mat!

Hej bloggen!
Jag blir allt sämre och sämre på att blogga, men jag antar för att det är påsklov som det blir så. Jag kommr säkert igång igen, så fort jag kommer tillbaka till skolan igen. Vilket jag inte är särskilt pigg på just nu. Är i helsingborg idag igen, för att äta god middag med mamma, emelie elin & peter. Det gillas, jag får väl gå och fortsätta hjälpa till med matlagningen och umgås med min familj. Sköt om er, vi hörs snart.

Impuls grej.

För er som undrar så befinner jag mig fortfarandei Helsingborg, min syster ville att jag skulle stanna ytterligare en natt så då gjorde jag det. Det blev filmtittande och en massa krängande igår.

Idag har vi nog gjort det galnaste på riktigt länge, dte hela började med att min syster skulle klippa till min lugg, alltså klippa den lite kortare eftersom den var så himla lång. efter det så ville helt plötsligt elin också klippa lugg. Så vi tog fram kökssaxen igen och jag klippte raklugg på henne, känner mig riktigt duktig! För snyggt blev det.  En riktigt impuslgrej verkligen. nu ska vi snart ut på stan här i Hbg. Inte för att någon va oss har pengar, men iallfall.


Helsingborg

5 dagar sen sist vilket är väldigt ovanligt för att vara mig. Men jag har helt enkelt inte haft tid, jag har spenderat min tid med mina bästa vänner istället. Jag hoppas att ni har klarat er utmärkt utan min blogg också även om det är bättre när jag väl bloggar.

Just nu befinner jag mig i helsingborg hos min kära syster. Jag antar att vi inte kommer göra särskilt mycket idag, men det gör mig ingenting. Ikväll tvingar mamma och pappa mig att hjälpa till och bära en soffa efter det så sover jag hos min far eftersom han beger sig till finland på onsdag för att NM (nordiskt mästerskap) över påsk. Önska honom lycka till!

bara två dagar kvar nu tills mina älsklings tjajor kommer hem ifrån konfalägret som dom är assistenter på. Det ser vi framemot, fast jag ska nog klara mig dessa dagarna. Nej nu ska jag umgås med syster min.


Idag besöker jag tandläkaren.

God morgon på er!
min morgon började verkligen inte bra, inte nog med att jag var fruktansvärt trött så sov jag för länge, tog för långt tid på mig att göra vi mig & välte en av mammas vaser. Kan man få en bättre start på morgonen? Så nu sitter jag här och har missat dubbeltimmen i matten. Inte bra det! men vad ska man göra, är bara att bege sig dit lagom till tio över tio då nästa lektion börjar och förhoppningsvis få hålla mitt tal inför dom jag vill.

Idag skj ag göra något av det värsta som finns , jag ska nämligen besöka tandläkaren. vilket jag inte alls gillar ligga där med ppen mun och inte kunna svälja på hur länge som helst. usch nej, det finns bättre saker. Men nej, nu får jag väl ta på skorna och gå till skolan, eller vad säger ni? Blir ju inte så lång dag idag ändå, med tanke på mitt tandläkar besök, den hade iofs inte blivit särskil lång utan tandläkarebesöket heller. Men nu blir den betydligt kortare. 

Ett plus för det fina vädret!
Sköt om er  (:

RSS 2.0